23 Ocak 2009 Cuma

YENİ YILIMIZ HEPİMİZE KUTLU OLSUN!...

Nihayet 2008 yılının sonuna geldik. Geldik ama oldukça da yıprandık. Tüm dünyayı kaplayan olumsuz tablo hepimizi bir şekilde etkiledi. Sanayicisi, esnafı, öğretmeni, işçisi, memuru, emeklisi ve tabii öğrencisi. Herkes kendi çapında bu yılı hem ekonomik hem de sosyal açıdan sıkıntılıyla kapatıyor. 2008 yılı girerken dilediklerine herhalde çok az kişi ulaşabilmiştir. Onları bütün kalbimle kutluyorum. 2009 yılından beklentiler de çok yüksek değil. Hatta 2008 yılına göre daha zor geçeceğini düşünenler bile var.

Yazılarımda, genelde sorunlardan bahsediyor olsam da, hep çözümlerden de bahsetmeye çalışırım aklım yettikçe. Olumsuz bakmamaya, pozitif enerjimi sizlerle paylaşmaya çalışırım. Özellikle yılın bu son yazısında da, 2009’un bizlere, daha çok başarı, daha çok kazanç ve tabii sağlık getirmesine yönelik duygu ve düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.

Bu aşamada hepimiz, önceliklerimizi belirlemeliyiz. Herkese göre değişiklik gösterse de ben yine de sizler için de bir öncelik listesi hazırladım. 2009 yılından beklentilerinizi bu sıraya göre tekrar gözden geçirin ve önceliklerinizi aklınızdan çıkartmayın.

1) Sağlık: Her şeyin başı sağlık. Önce yaşamanız, var olmanız gerek dünyadaki işleri gerçekleştirebilmeniz için.
2) İnanç: Kendinize inancınız, ailenize inancınız, işinize, çalışanlarınıza, ülkenize, şehrinize ve tabii tanrınıza olan inancınız. İnanmalı ve umut etmelisiniz.
3) Hayaller ve hedefler: Herkesin bir hayali olmalı. Ondan yola çıkarak, kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerinizi belirlemeli ve ona göre planlar yapmalısınız. (Biz buna vizyon ve misyon da diyoruz.)
4) Aile : Size inanan ve güvenen bir aileniz olsun. Sizi desteklesin sonuna kadar. Ama siz de onlara hak ettikleri değeri ve ilgiyi gösterin. Onlarsız olmaz asla. Hem düşünsenize; başarsanız bile kime ne bırakacaksınız.
5) İlişkiler : Doğru insanlarla, değerli insanlarla, sizi seven insanlarla, ileri görüşlü, kültürlü, bilgili insanlarla iletişim kurun. Önce verin, karşılığını beklemeden. Sonra gerisi kolay.
6) Değişim: Ne iş yaparsanız yapın, mutlaka kendinizi geliştirin. Okuyun, gezin, konuşun, dinleyin, düşünün ve değişin. Ve tabii gelişin.
7) Yetiştirme: Ne olur arkanıza ve hatta yanınıza birilerini yetiştirin. Korkmayın. Onları dinleyin, düşüncelerini önemseyin, kademeli yetkilendirin ve onlara devredin. Sizler artık guru olun, lider olun, CEO olun. Ve tabii baba olun.

Biraz da yaşayın. Sevdiklerinizle birlikte olun. Yaşamın anlamı sadece para kazanmak, çalışmak değildir. Bunlar sadece birer araçtır. Önemli olan, huzurlu ve mutluluk içerisinde yaşamaktır.

2009’da daha çok yaşayın; sevgiyle ve hoşgörüyle!...

Hiç yorum yok: